اجرای طرح توسعه آبخیزداری در۲۰ میلیون هکتار اراضی کشور
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این سازمان در برنامه هفتم توسعه موظف شده است در مدت پنج سال ۲۰ میلیون هکتار اراضی کشور را با روشهای مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی زیر پوشش عملیات آبخیزداری ببرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، علی تیموری افزود: در سطح کشور حدود ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی شرایط اجرای عملیات آبخیزداری دارند که از این مقدار در حدود ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری اجرا شده و یا در دست اجراست.
وی اظهار داشت: یکی از ارزان ترین، سریعترین و سادهترین روشهای مدیریت رواناب و سیلابها در کشور اجرای پروژههای آبخیزداری است که منافع بسیار زیادی نیز دارد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: حوضه آبخیز استان بوشهر بدلیل اینکه بخشی در استانهای همسایه قرار دارد، حدود ۲.۵ میلیون هکتار بوده که بیش از سطح استان است.
وی بیان کرد: هم اکنون حدود ۵۰ درصد حوضه آبخیز استان بوشهر مطالعه شده و با تأمین اعتبار میتوان عملیات آبخیزداری در آنها انجام داد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر هم بیان کرد: در این استان از ۲۷۶ حوضه آبخیز، ۱۳۵ حوضه به مساحت یک میلیون و ۱۵۲ هکتار مورد مطالعه قرار گرفته که در قالب آن، ۹۰۵ سازه سنگی ملاتی و خاکی، ۶۹۵ مورد بند گابیونی و ۱۹۷۲ سازه خشکه چین و بیش از ۱۴۵ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک اجرا شده و سطح تاثیر این حجم عملیات بالغ بر ۴۸۰ هزار هکتار است.
عبدالحسین گرشاسبی میانگین بارش در استان را بیش از شش میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: این حجم آب با ضریب نفوذ پنجاه درصد حدود سه میلیارد رواناب ایجاد میکند که تبدیل به سیلاب شده و مخاطره و خساراتی در مناطق پایین دست ایجاد میشود.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت توپوگرافی استان بوشهر که از سرشاخهها و مناطق کوهستانی تا دریا مسیر بسیار کوتاهی هست، این حجم عظیم آب تبدیل به سیلابهای عظیم شده و خسارات بسیار زیادی به مناطق روستایی، تأسیسات و مناطق شهری وارد میکند که با اجرای سازههای آبخیزداری توانستیم بسیاری از این خسارات را کاهش دهیم.
گرشاسبی اضافه کرد: سازههای آبخیزداری با کاهش رسوبات، سازههای وزارت نیرو را که به عنوان سازههایی برای آب شرب استفاده میشوند محافظت کرده و به عمر آنها اضافه میکنند.